Fire/ Cârlige/ Plute

Fire/ Cârlige/ Plute

Firul pentru pescuit, este un element foarte important din echipamentul pescarului, pe care acesta trebuie să se bazeze. Pierderea peștelui din pricina ruperii firului este una dintre cele mai frustrante experiențe din viața pescarului.
De aceea, oricare tip de fire de pescuit s-ar utiliza, este importantă schimbarea acestora periodic, deoarece, în timp, calitatea firelor de pescuit se degradează. Un fir care a stat 100 de ore în soare, va avea o rezistență la rupere mai scăzută cu aproximativ 20% față de unul care nu a fost expus la soare. De asemenea, chiar dacă nu sunt întotdeauna vizibile, microimpuritățile, grăsimile adunate din apă pe suprafața firului în timpul partidelor de pescuit, pot influența gradul de flotabilitate sau de scufundare al firului. Chiar dacă îl curățăm și îl readucem în parametrii inițiali, firul va necesita, în timp, înlocuirea.
Pluta este probabil cea mai tradițională formă de indicator utilizat în pescuit, pentru detectarea trăsăturilor, pentru semnalizarea mișcării firului și implicit a cârligului sub apă. Suplimentar, pluta îndeplinește însă și alte roluri. Ea poate menține suspendată o momeală la o adâncime predeterminată, sau poate transporta montura și momeala către locuri mai puțin accesibile, mai ales atunci când ne folosim de curenții de apă sau de aer.
Cârligul de pescuit este o unealtă folosită de multe secole, pentru a prinde aproape oricare specie de pește. În consecință, astăzi există o enormă varietate de forme și dimensiuni, mărimi sau materiale constructive. Implicit unele cârlige de pescuit pot fi utilizate la o multitudine de stiluri de pescuit și specii de pești, dar altele pot fi specializate pentru un anumit tip de pește sau un anumit stil de pescuit.
Informațiile prezentate pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse în pachetul standard, specificațiile tehnice pentru anumite produse sau prețul, pot fi schimbate fără o notificare prealabilă sau pot conține erori de operare. Pot exista diferențe de la un lot la altul. (ex.culoare mai deschisă sau mai închisă, consistență și etc.) Disponibilitatea afișată a produselor este aproximativă.

Seteaza descrescator

1-32 of 954

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Seteaza descrescator

1-32 of 954

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3