Voblere

Voblere

Voblerele sunt un grup de năluci realizate cel mai adesea din lemn sau din plastic, care imită aspectul, forma și mișcarea diverselor organisme acvatice, în special a peștișorilor pradă.
O mare parte din voblere sunt echipate cel mai adesea cu barbetă, o buză mare, caracteristică, ce va determina o anumită evoluție, o mișcare oscilantă, dar și una de scufundare la diverse adâncimi. Voblerele care nu au barbetă sunt denumite și Lipless, sau în traducere lliberă, “fără buză”.
În funcție de gradul de flotabilitate și evoluție se disting voblere plutitoare ( floating ), voblere scufundătoare ( sinking - a căror densitate este mai mare decât a apei ) sau voblere cu flotabilitate neutră ( suspending ). De asemenea, voblerele pot fi articulate din două, trei sau chiar mai multe bucăți.
Tehnicile de recuperare a voblerelor sunt extrem de variate, și adeseori în directă legatură cu tipul acestora. Pot fi recuperate liniar, sau chiar la trena în unele cazuri, pot fi animate prin mișcări ample sau dimpotrivă, mișcări scurte, pompaje verticale și accelerări sau stopări, sau mișcări sacadate efectuate cu vârful lansetei către apă.
Din punct de vedere al diversității formelor, dimensiunilor, felului în care pot fi animate precum și a peștilor care pot fi prinși, voblerele sunt cele mai versatile năluci utilizate în pescuitul la spinning.
Informațiile prezentate pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse în pachetul standard, specificațiile tehnice pentru anumite produse sau prețul, pot fi schimbate fără o notificare prealabilă sau pot conține erori de operare. Pot exista diferențe de la un lot la altul. (ex.culoare mai deschisă sau mai închisă, consistență și etc.) Disponibilitatea afișată a produselor este aproximativă.

Seteaza descrescator

1-32 of 421

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Seteaza descrescator

1-32 of 421

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3